Een Groene Woning

Woondromen realiseren

Heb jij een ecologische woondroom? De Groene Woning helpt je deze droom waar te maken. Vanuit zijn bedrijf De Groene Werkplaats adviseert, bouwt en begeleidt Ewalt Nijsink je bij het bouwen van een duurzame woning. Voor De Groene Woning bedacht First de naam en ontwikkelden we een strategie en identiteit.

logo laten maken de groene woning

Uitgangspunt daarvoor was de merkidentiteitsessie die we deden. Kernwaarden die uit deze sessie sterk naar voren kwamen, waren: dromen laten uitkomen, visionair, creëren, idealist en avontuur. Belangrijke waarden die we hebben meegenomen bij het vormgeven van de uitstraling.

Eerst de oriëntatie fase

Uit onderzoek blijkt dat potentiële kopers veel vragen hebben en zich goed willen oriënteren, voordat ze beginnen aan de bouw van een duurzame woning. Het wonen in een ecologische woning is nog niet zo bekend, terwijl duurzaamheid wel volop in de belangstelling staat. Een uitgebreid zoekwoordenonderzoek gaf antwoord op de vraag waarnaar wordt gezocht en welke vragen er bij de doelgroep leven.

merkidentiteit De Groene Woning

Zo wordt er online bijvoorbeeld veel gezocht op ‘nul op de meter woning’, ‘duurzaam wonen’ en ‘tiny house’. Ook willen mensen weten hoe het zit met een hypotheek en financiering. De Groene Woning begeleidt en adviseert en daarom is de website zo ingericht dat zoekers eenvoudig antwoorden kunnen vinden op hun vragen.

Ecologische uitstraling

De duurzame en ecologische uitstraling van De Groene Woning komt terug in de huisstijl en de website. Het logo heeft de vorm van een huis. Door de vorm loopt de nerf van een blad heen. Eenvoudig, herkenbaar en met natuurlijke kleuren. De vormen en kleuren zijn consequent doorgevoerd in alle uitingen.merkidentiteit De Groene Woning

Wij vonden het een hele eer om aan De Groene Woning mee te bouwen. Helemaal met Ewalt als enthousiaste opdrachtgever!

Doe mij ook een uitstraling op maat!

Henri Kok | First creatieve communicatie

Henri Kok

Offline

We zijn nu niet geopend, maar app ons gerust. We reageren zo snel mogelijk.

22:27
Stuur ons een appje!