0575 76 90 64

Waarom wij van WordPress houden

Waarom we graag met WordPress werken (en jij ook)

Voor de meeste websites die we maken, gebruiken we WordPress als Content Management Systeem (CMS). WordPress is wereldwijd één van de toonaangevende CMS systemen en ontwikkelt zich voortdurend. Miljoenen websites en blogs kiezen voor WordPress. Bekende bedrijven als de New York Times, eBay, Ford, Samsung, Sony en CNN zetten WordPress in voor hun internet activiteiten. Dus, waarom zou je kiezen voor WordPress? We zetten de 5 belangrijkste redenen voor je op een rij

1. Gebruiksvriendelijk CMS systeem

WordPress maakt het erg eenvoudig om inhoud aan je website toe te voegen zonder dat je daarvoor technische kennis nodig hebt. Zo heb je geen kennis van html nodig (als is dat soms natuurlijk wel handig). Je hoeft dus niet voor elke aanpassing aan een pagina of tekst een webdesigner of webmaster te vragen. Met de WordPress editor kun je eenvoudig pagina’s aanpassen of toevoegen. De editor is sterk vergelijkbaar met hoe je bijvoorbeeld in Word een pagina kunt opmaken.

In het CMS zijn de vormgeving en de inhoud zijn van elkaar gescheiden, zodat het design van je website uniform blijft.

2. Vriendelijk voor Google

SEO staat voor Search Engine Optimization, in gewoon Nederlands: zoekmachine optimalisatie. In SEO is WordPress erg goed. Zo gaf de topman van Google, Matt Cutts, in een interview aan dat WordPress erg zoekmachine vriendelijk is opgezet. Door de duidelijke structuur kunnen Google spiders eenvoudig de structuur van een website doorgronden. Als gebruiker kun je  eenvoudig bepalen welke trefwoorden je in de titel en de koptekst van je pagina terug wilt laten komen.

3. Continue in ontwikkeling

Regelmatig verschijnen er nieuwe updates van WordPress, met verbeteringen voor bijvoorbeeld de beveiliging van je website of het verder optimaliseren van de gebruikersvriendelijkheid. Wij zorgen ervoor dat de laatste versie van WordPress is geïnstalleerd voor je website.

4. Lagere ontwikkelkosten

Voor WordPress zijn enorm veel extensies te krijgen (plugins) die de al uitgebreide functionaliteit van WordPress doen toenemen. Denk bijvoorbeeld aan het webwinkel software, een plugin om makkelijk formulieren mee te maken of om je website te linken met social media als Instagram, Facebook of LinkeIn. Een groot deel van het ontwikkelwerk is bij een plugin al gedaan. Een extensie hoeft vaak alleen nog geïnstalleerd en aangepast te worden aan de lay out van de website.

5. Makkelijk overstappen

Mocht je op niet tevreden zijn met onze dienstverlening (waar we natuurlijk niet van uitgaan) dan kun je er altijd voor kiezen om de website door een andere partij te laten beheren. WordPress is open source software, waarbij de broncode vrij aan te passen is. Zit je bij een website bouwer die een eigen CMS systeem heeft, dan heb je te maken met afgeschermde software. Wil je naar een andere aanbieder, dan zul je de website opnieuw moeten laten maken.