WordPress website laten maken?

Hans Baakman Hans Baakman op maandag 20 januari

Waarom een website in WordPress laten maken?

Kies je ervoor een WordPress website laten maken? Goed plan! Het is een uitstekend idee om een website in WordPress te laten bouwen. Niet voor niets is WordPress één van de meest gebruikte systemen om websites mee te maken.

Maar liefst 1 op de 3 websites wereldwijd is gemaakt met WordPress. Ook grote bedrijven als Walt Disney, BBC en Microsoft gebruiken dit populaire Content Management Systeem* voor hun website. Waarom WordPress zo populair is en waarom wij het graag gebruiken leggen we hieronder uit.

1. Eenvoudig en simpel in het gebruik

WordPress is eenvoudig in het gebruik. Als gebruiker kun je zelf eenvoudig content als afbeeldingen en tekst toevoegen. De editor waarmee je pagina’s kunt aanpassen en wijzigen lijkt erg op bijvoorbeeld de editor van Word. Je hebt dus geen verstand van code nodig om je website aan te passen.

2. Goed vindbaar

Waarom zou je een website laten maken als je deze niet gevonden wordt? WordPress is zo ingericht dat het goed te doorzoeken is door zoekmachines. En dus geoptimaliseerd voor vindbaarheid. Met een plugin als bijvoorbeeld Yoast kun nog een stapje verder gaan. Zo kun je bijvoorbeeld instellen hoe een pagina in de Google zoekresultaten wordt getoond.

3. Vrij te gebruiken (open source)

WordPress zelf is vrij (gratis!) te gebruiken, je hoeft er geen abonnement voor af te sluiten. De techniek die WordPress gebruikt is vrij toegankelijk (open source) en alle data blijven jouw eigendom. Heb je door ons je WordPress website laten maken en ben je ons zat? (wat we ons bijna niet kunnen voorstellen 🙂 ) Dan kun je zo overstappen naar iemand die je wel leuk of deskundig vindt.

4. Flexibel en uitbreidbaar

Doordat de techniek van WordPress vrij beschikbaar is, is er ook een enorm aanbod aan uitbreidingen. Een software-uitbreiding heet in WordPressland een plugin. Zo zijn er plugins voor formulieren, het verbeteren van je vindbaarheid en het opzetten van een webshop. Omdat het wiel niet steeds opnieuw uitgevonden hoeft te worden, scheelt dat een hoop tijd en geld in ontwikkeling. Nadeel is wel dat er inmiddels zo’n groot aanbod aan uitbreidingen is dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet en keuzestress op de loer ligt.

5. Krachtig en schaalbaar

Het platform van WordPress is erg schaalbaar en krachtig. Het is daarmee ook geschikt voor websites met veel verkeer en er worden zelfs webshops mee gebouwd. Doordat WordPress schaalbaar is, kun je klein beginnen en je website in de tijd uitbouwen. Omdat mogelijk te maken draaien onze website op krachtige en stabiele servers.

WordPress website laten maken door First

Een website in WordPress laten maken, heeft dus zo zijn voordelen. Maar waarom zou je dit door First uit Zutphen laten doen? We geven je 4 redenen waarom First de juiste keuze is.

1. Meedenken en adviseren

Het is super belangrijk om van te voren goed na te denken wat het doel is van je website en wat je ermee wilt bereiken. Wij zijn in deze fase de kritische vragenstellers en geven je een goed advies op basis van je wensen. We helpen je met een goed fundament voor succes.

2. Persoonlijke aandacht

Je kunt ons (bijna) altijd bellen en mailen (de fax doet het helaas niet meer). Op vragen geven we een deskundig antwoord en anders zoeken we het voor je uit. Problemen lossen we snel op en we zorgen ervoor dat het niet meer voorkomt. Verder is het gewoon leuk met ons te werken, maar dat is van horen zeggen….

3. Ontwerp op maat

Websites die op elkaar lijken zijn er al genoeg. Steek boven het maaiveld uit en laat een website maken die laat zien wie je bent en waar je voor staat. Zodat je investering ook wat gaat opleveren. In aanvragen, respons of orders. Daarnaast zorgen we ervoor dat je website op elk formaat scherm goed werkt. Of het nu een smartphone, tablet of een computer is.

4. Je website is altijd bereikbaar

Voor de hosting van je website werken we samen met een club die tot de beste van Nederland hoort. Zodat je website altijd bereikbaar is (nou ja voor 99,9% dan) en snel laadt. En, omdat we je website op een zwaar beveiligde plek hebben staan, kunnen hackers er niet bij.

We zorgen er ook voor dat je website altijd up-to-date is en dat de nieuwste software is geïnstalleerd. Lekker zorgeloos dus!

Nog niet overtuigd? Neem contact op voor een afspraak of lees meer over onze aanpak als je een website wilt laten maken.

Zitten er ook nadelen aan WordPress?

Zeker wel. Omdat WordPress het meest gebruikte systeem is voor het bouwen van websites, is het een doelwit van hackers, die je website willen aanvallen om deze plat te leggen of je website te gebruiken voor malafide doeleinden. Daarom draaien de websites die wij bouwen op een zwaar beveiligde server.

Andere nadelen van WordPress is het enorme aanbod aan uitbreidingen en dat websites erg op elkaar kunnen gaan lijken. Avada is het meest gebruikte WordPress ontwerptemplate en wordt inmiddels door 550.000 websites gebruikt!

Beter is het daarom je te onderscheiden met een ontwerp op maat. Een vormgeving die bij je past. Daar zijn wij dan weer goed in. See for yourself, op onze projecten pagina.

Zelf een WordPress website maken?

Wil je zelf een WordPress website maken? Dan kun je kiezen uit duizenden ontwerpthema’s. Nadeel van het gebruik van een thema is dat ze veel op elkaar lijken en dat er veel elementen in zitten die je niet gebruikt, waardoor je website onnodig zwaar en traag kan worden. Daarom ontwikkelen wij altijd zelf het ontwerp voor je website. Zo blijft je website snel en krijg je bonuspunten van Google. Google houdt namelijk erg van snelle websites en het is bovenal fijn voor je bezoeker. Hij of zij vindt namelijk snel waar hij naar op zoek is.

*Wat is een CMS?

CMS staat voor Content Management Systeem. In simpel Nederlands is een CMS een systeem waarmee je de inhoud (denk aan teksten en afbeeldingen) van je website kunt beheren, wijzigen en toevoegen. WordPress is van oorsprong een systeem voor bloggers, die op een makkelijke manier regelmatig (nieuws)berichten wilden plaatsen.

WordPress websites, powered by First

Henri Kok | First creatieve communicatie

Henri Kok

Offline

We zijn nu niet geopend, maar app ons gerust. We reageren zo snel mogelijk.

19:56
Stuur ons een appje!