Waarom bezoekers jouw website wel kunnen schieten

Hans Baakman Hans Baakman op vrijdag 1 november

Kun je wel een POR gebruiken?

Sommige mensen kunnen wel een flinke POR gebruiken. Zoals die dakdekker die op zijn website uitgebreid beschrijft dat bitumen dakbedekking gemaakt is van aardolie gecombineerd met polyester, glasvlies of kunststofvezels. En als je hem e-mailt wanneer hij beschikbaar is, stuurt hij een berichtje terug dat het zo druk is. En jij maar emmertjes in de garage neerzetten. Pak aan dakdekker, een POR, recht in je gezicht!

welk probleem los je op voor je klant

Ben jij ook zo’n irritante specialist?

En misschien geldt het ook wel voor jou. Je bent zo vol van je product of van je dienst, dat je uitgebreid beschrijft wat je allemaal weet. Mooi voor jezelf, lang voor gestudeerd en het maakt je vast de specialist op jouw vakgebied, maar daar heeft je klant natuurlijk helemaal niets aan als hij bij je binnenkomt. Dit wordt ook wel de vloek van de kennis genoemd. Klinkt misschien hard. Maar ja, sommige mensen hebben nou eenmaal af en toe een POR nodig. Eén van de belangrijkste lessen voor irritante websites, samengevat in drie letters.

Maak je website onweerstaanbaar!

Dus natuurlijk moet je je dakdekker niet echt een klats in zijn gezicht geven. Maar je wenst hem wel een POR voor zijn website: Probleem Oplossing Resultaat. Want als je gaat zoeken naar een dakdekker, wil je dat iemand je Probleem begrijpt, je een duidelijke Oplossing laat zien en weten wat voor Resultaat je kan verwachten. Dat is de POR waar het hier om gaat. En dat is wat jij op je website moet zetten.

Slechts drie stappen en je telefoon staat roodgloeiend

Volg deze drie stappen en de klanten staan gegarandeerd voor je in de rij.

  1. Probleem: schets in eenvoudige bewoordingen het probleem waarvoor de klant jou opzoekt. Denk ook aan de succes-checklist!
  2. Oplossing: vertel hem daarna simpelweg dat jij het voor hem oplost, wees kort en duidelijk zonder te veel technische details.
  3. Resultaat: wat is het eindresultaat als jij bij de klant vertrekt? Laat hem zien wat hij ermee opschiet als hij jou belt in plaats van jouw concurrent.

Neem contact met ons op als je zin hebt om je even flink te laten PORren.

Ik wil wel een keer PORren!

Henri Kok | First creatieve communicatie

Henri Kok

Offline

We zijn nu niet geopend, maar app ons gerust. We reageren zo snel mogelijk.

04:22
Stuur ons een appje!