Huur maar vast meer mensen in, want jouw website ontploft!

Hans Baakman Hans Baakman op woensdag 11 september

Wel eens een website zien ontploffen? Met 1.500 unieke bezoekers per dag, 12.000 afgehandelde orders, gemiddelde beoordeling van 8,8 door honderden bezoekers gebeurde dit met fiets-navigatie-shop.nl, nadat First de zoekmachine-optimalisatie onderhanden had genomen. En dat zonder betaalde advertenties van Google Adwords in te zetten. Gewoon door in huid van de klant te kruipen.

Wie is hier de expert? Jij bent de expert!

Die klant vond in deze webshop namelijk precies waar hij naar op zoek was. Bijvoorbeeld in de rubriek veelgestelde vragen (FAQ’s). Klanten willen weten wat fietsnavigatiesystemen kunnen, hoe ze werken, en hoe je er een route op kunt zetten. En die informatie vonden ze. Wilden ze daarna een keuze maken, dan was er de keuzehulppagina met duidelijke uitleg en informatie een van de meest bezochte pagina’s in de webshop.

Aldi fietsnavigatie

Wat ook hielp was dat deze campagne aansloot bij het moment dat Aldi in de wekelijkse huis-aan-huisfolder met een miljoenenoplage de verkoop van een fietsnavigatiesysteem aankondigde. Mensen gingen na het lezen van de folder direct online, zochten op ‘fietsnavigatie’, en kwamen door de goed gekozen onderwerpen op fiets-navigatie-shop.nl terecht. Timing speelt dus een rol, maar laat vooral zien dat jij hier de go-to guy bent.

Hoe je je klant een eeuwigheid op je site houdt

Interessante blogs, inzet van social media en links vanaf andere relevante sites leveren veel bezoekers op. In totaal tot 40.000 unieke bezoekers op de webshop per maand. Ze bleven gemiddeld bijna 3 minuten in de webshop, een eeuwigheid voor internetbegrippen.

Ook zo’n explosieve groei voor jou website bereiken? Laat ons weten wie jouw klant is, en wij helpen jou hem in de watten te leggen.

 

Ik wil ook explosief groeien!

Henri Kok | First creatieve communicatie

Henri Kok

Offline

We zijn nu niet geopend, maar app ons gerust. We reageren zo snel mogelijk.

04:02
Stuur ons een appje!